wildkamperen zweden

Wildkamperen in Zuid-Zweden: minder ver dan je denkt

Dit avontuur zijn we inmiddels alweer meer dan een jaar geleden aangegaan. We zochten een avontuur op een min-of-meer exotische locatie (geen Nederlands weiland), maar toch op een rijafstand dat nog een beetje te doen is in een weekend. Na een blik op de kaart van Europa kwam Zweden als winnaar uit de bus, met ongeveer 800 kilometer van Utrecht. Ideaal, want wildkamperen mag daar gewoon. Op vrijdagochtend zijn we vroeg in de auto gestapt, eigenlijk zonder idee van waar we precies heen moesten. Er is gewoon een meer uitgezocht met een kano-verhuur erbij, dat adres is ingeklopt in het navigatiesysteem, en hup: op pad gingen we.

Via Noord-Duitsland zijn we met de boot naar naar Denemarken gereden. Vanuit daar via de brug (bekend van de serie “The Bridge”, met dat superdepressieve introdeuntje) Zweden bij Mälmo binnengereden. Binnen acht uur zaten we met onze kont in een driepersoons-kano op een Zweeds meer, op weg naar een eilandje om te bivakkeren. En in Zweden is wildkamperen dus nog legaal ook, hoewel we bij dit specifieke Zweedse meer wel naar vaste kampeerplekken moesten. Dat kan enorm gezellig zijn, omdat je daar ook andere mensen tegenkomt die een gelijksoortig avontuur willen beleven. Wij waren al met z’n drieën, dus dat leek ons meer dan genoeg. We zijn twee nachten gebleven, op twee verschillende locaties. Met veel meer dan genoeg eten bij ons hebben we vooral een dagtaak gehad aan het proviand opmaken. De tassen waren op de terugweg dus een stuk lichter…

Met een beetje zuinige auto ben je met drie personen onder de tachtig euro klaar voor een weekendje Zweden. Niet slecht, dachten wij. Met dank aan Joram voor zijn waterfilter en gezelschap!

Als je hier nou enthousiast van bent geworden, denk er dan eens over na je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Je krijgt dan namelijk ook gratis het eBook ‘De 7 mooiste locaties van Nederland’ toegestuurd! Een berichtje hieronder wordt natuurlijk ook altijd erg gewaardeerd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *