slapen op het strand

Slapen op het strand

Slapen op het strand is een waanzinnig goed idee om meerdere redenen, maar als je zuinig op je spullen bent is het wellicht niet de beste optie: onze camera’s klinken bij het in- en uitzoomen nog steeds als een krakende deur in een spookhuis. Het zand gaat echt overal tussen zitten.

slapen op het strand

Je hebt een zwembad voor de deur, en één van de beste uitzichten van Nederland. Slapen op het strand is bovendien een uitstekende manier om kennis te maken met microadventures: het is er ruim, je bent niemand tot last en je wordt doorgaans met rust gelaten als men je toch in de gaten krijgt.

barbecuen op het strand

Wie gaat slapen op het strand moet ook eten op het strand. En een barbecue is dan natuurlijk de enige goede optie. Wij hebben gewoon wat adventure food en wat worstjes boven het vuurtje gehouden. Het grootste probleem bij het stoken van een vuurtje op het strand is de wind: een beginnend vuurtje kan soms moeilijk pakken. Gelukkkig biedt de ondergrond (zand) mogelijkheden: een kuil graven van zo’n 30 centimeter doet wonderen. Van Abel kregen we de tip om zuurstofsleuven te graven: de kuil zag er daardoor uit als een uitgefreesde “U”. De poten van de “U” zorgen er voor dat er genoeg zuurstof bij het vuur kan komen, terwijl de wind er gewoon overheen blijft waaien.

Waar kan je slapen op het strand

Je gelooft het niet, maar bij Scheveningen kan je heerlijk slapen op het strand! Check het kaartje voor betaalde en gratis parkeeropties. Loop vervolgens over het strand naar het noorden, voorbij het naaktstrand en voorbij die gasten die daar in hun eentje een beetje in de duinen om zich heen zitten te kijken (brrr). Net voorbij de bunkers wordt het strand niet meer onderhouden en kan je ongestoord een mooie plekje uitzoeken. Een beetje tegen de duinen aan is wel aan te raden: tegen de waterkant rijden nog wel eens auto’s van de politie en de voertuigen die de stranden ’s nachts aanharken. Bovendien zit je dan een beetje in de luwte.

Wij hebben er twee keer over gedaan om deze post te kunnen maken: de eerste keer kwam er onweer over ons heen (ook echt récht over ons heen), en dan is een vlak strand bij een vlakke zee gewoon niet de beste plek om te blijven zitten. De tweede keer hadden we een rustige nacht. Om zes uur ging de wekker: we moesten allebei weer gewoon aan het werk, immers.

“Slapen op het strand” is ook opgenomen in ons gratis eBook. Als je dit leuk vond, is het misschien de moeite waard om je in te schrijven: dan kan je hem gratis downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *