scrambled eggs op open vuur

Scrambled Eggs met spinazie en kaas: lekkerder dan je denkt!

Scrambled Eggs (of in normaal Nederlands: roerei) is een heerlijke en gezonde manier om je dag te beginnen. Ik heb het gebruikelijke recept voor scrambled eggs niet alleen een beetje gepimpt met allerlei lekkers: ik heb het ook nog eens handig verpakt, zodat je het uitstekend mee kan nemen als je gaat wildkamperen op een microadventure. Het enige dat je nog nodig hebt is het pannetje en een klontje boter. De losse eieren, peper, zout, spinazie, melk, uitje en tomaat hoef je niet los mee te sjouwen, want die zitten al superhandig in je omgespoelde frisdrankfles.

 

Scrambled Eggs met spinazie en kaas in een fles

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 5 eieren
  • 1 uitje
  • 1 tomaat
  • zoveel spinazie als in je blender past
  • 2 teentjes knoflook
  • 2dl melk
  • zout, peper, mosterd en kaas naar smaak

scrambled eggs in blender

Recept

Tik de eieren in de blender (protip: doe het eigeel van een extra eitje erbij als je van romige scrambled eggs houdt. Kies voor het eiwit als je het juist luchtig wil hebben). Snij de tomaat in parten en doe die er ook bij. Schil de ui en de knoflook, snij de ui in vier stukken en doe ook die in de blender. Giet de melk erbij. Doe er lekker wat zout en peper overheen, samen met een kloddertje mosterd als je dat lekker vindt. Je kan nu al de kaas er bij doen, maar je kan er ook voor kiezen om die los mee te nemen en er op het allerlaatst pas overheen te doen. Top de blender tenslotte af met alle spinazie die je er bij kan proppen. Wees niet bang dat het smerig wordt: de smaak van alle andere ingrediënten overstemt de spinazie enorm: je proeft het bijna niet! Gratis gezondheid, dus. Laat de blender een poosje lopen totdat je een mooie egale groene substantie hebt. Je moet hier wel een beetje een goede blender voor hebben (1000 watt of meer). Die kosten iets meer, maar zijn zeker de moeite waard.

Scrambled Eggs in een fles

Giet de inhoud van de blender nu over in een fles. Kies bij voorkeur voor een plastic fles met een brede opening. Mocht je dat nou niet klaar hebben liggen, gebruik dan een trechter of doe zoals ik: giet het eerst over in een maatbekertje waarmee je makkelijker door kleine openingen kan gieten.

scrambled eggs in fles

Bewaar de fles tot je gaat wildkamperen op microadventure in de vriezer. Daar blijft het voorlopig even goed, en het ontdooit pas als je al een heel eind onderweg bent. Zo zou je het dus prima nog op je tweede of derde dag kunnen klaarmaken (afhankelijk van het seizoen).

Zet een pannetje op het vuur, doe er een klontje boter bij en giet de inhoud van je fles in de pan. Het lijkt nu nog een soep, maar zodra het op begint te warmen, zal het langzaam veranderen in scrambled eggs. Het is on-ge-loof-lijk belangrijk dat je van begin tot eind blijft roeren. HEt bakt binnen no-time aan namelijk.

scrambled eggs met spinazie

We hebben dit recept voor scrambled eggs met spinazie en kaas uitgeprobeerd tijdens ons microadventure in de Biesbosch.

Dus there you go: heerlijke gezonde scrambled eggs, op een superhandige manier verpakt voor onderweg. Wij hebben er in ieder geval van genoten. Heb jij ook lekkere recepten klaarliggen die je makkelijk meeneemt? We horen graag van je! Ook andere feedback is meer dan welkom in de ruimte hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *