dutch-oven-recept-pulled-bbq-chicken-microadventure

Dutch Oven Recept: ‘Pulled BBQ Chicken’

Normaal gesproken doet het me niet zoveel wanneer Renze me een sms stuurt. Negen van de tien keer is het een vraag wat ik die dag als lunch gegeten heb, wat ik van de laatste Game of Thrones aflevering vond, of iets in die trant. Maar deze keer begon mijn hart toch iets sneller te kloppen.

Het waren namelijk enkele foto’s van een aan een driepoot hangende zwarte ketel met daaronder de tekst: “Dude! Dit hebben we net binnen gekregen van www.buitenkookproducten.nl! Een dikke Dutch oven :D”. Waarop ik zeg: “Wat!? AWESOME!!! :):)”. En ik wist niet eens dat hij dat had geregeld…dit beloofd heel tof te worden dacht ik.

Binnen 24 uur kreeg ik de eerste actiefoto’s al binnen van heerlijke Dutch Oven Cinnamon Rolls. Supersimpel om te maken en superlekker om te eten. Maar dit Dutch Oven recept was alleen nog maar een voorproefje.

Het echte werk hebben we net achter de rug en ik ben zo enthousiast dat ik direct begonnen ben aan deze blogpost. Terwijl ik dit schrijf ben ik nog aan het nagenieten van de overheerlijke smaak van Pulled BBQ Chicken. En weet je, het is echt zo eenvoudig om zelf te maken in je eigen (toekomstige?) Dutch Oven, dus waar wacht je nog op!? Het gaat als volgt.

Voor dit Dutch Oven recept heb je nodig:

Ingrediënten:

(voor 4 hongerige personen)

– 4 kipfilets;
– olie (kokosolie, roomboter, zonnebloemolie);
– ½ ui, grof gesneden;
– 2 – 3 teentjes knoflook, fijn gesneden;
– 350 ml barbecuesaus;
– 1 – 2 theelepels ‘hot sauce’;
– 250 ml kippenbouillon of –fond;
– 2 theelepels zout;
– 2 theelepels paprikapoeder;
– 2 theelepels peper;
– 8 wraps of broodjes.

Zo maak je Pulled BBQ Chicken in de Dutch Oven

Bereidingswijze:

(15 minuten voorbereiden + 60 minuten kooktijd)

1. Steek 20 briketten aan. Als je een schoorsteentje hebt is dat superhandig, als je die niet hebt zou ik er eentje kopen.

dutch-oven-recept-microadventure-schoorsteen

2. Doe de ui en knoflook met een beetje olie in de Dutch Oven. Plaats de Dutch Oven met de deksel erop op acht briketten.

microadventure-dutch-oven-recept-1

3. Na ongeveer vijf minuten leg je de kipfilets samen met de overige ingrediënten bovenop de ui en leg je de overige 12 briketten op de Ducth Oven. Nu liggen er dus acht briketten onder en 12 briketten bovenop de Dutch Oven.

dutch-oven-recept-microadventure-nl

4. Na 30 minuten hoor je de kip al lekker pruttelen en kun je voorzichtig de deksel van de Dutch Oven halen en de kipfilets omdraaien. Vervolgens laat je de kip nog eens 30 minuten pruttelen.

microadventure-dutch-oven-recept-pulled-bbq-chicken-briketten

5. Na in totaal 60 minuten zijn de kipfilets gaar en haal je ze uit de Dutch Oven. Leg enkele briketten extra onder de Dutch Oven en laat de saus met de deksel eraf voor de helft inkoken. De saus wordt hierdoor ook wat dikker en dat is goed.

microadventure-dutch-oven-recept-pulled-bbq-chicken-2

6. ‘Pluk’ ondertussen de gare kip met twee vorken, zodat je een flinke berg Pulled Chicken krijgt. Het resultaat kan ik het beste omschrijven als draadjesvlees. Voeg de kip na het plukken weer toe aan de saus en laat het nog ongeveer 10 minuten rusten zonder de hitte van briketten.

dutch-oven-pulled-chicken-microadventure-nederland

7. Beleg enkele wraps of broodjes met de Pulled BBQ Chicken en smullen maar!

microadventure-dutch-oven-recept-pulled-bbq-chicken-wraps

Serveertip! Dutch Oven Pulled BBQ Chicken is erg lekker met zuurkool en augurk, zoals wij het ook hebben gegeten.

microadventure-dutch-oven-recept-pulled-bbq-chicken-wraps-renze

Wil je ook een Dutch Oven? Dan raden wij hetzelfde type van Buitenkookproducten aan. Prima formaat, goede kwaliteit, uitstekende prijs en wij hebben hem alvast voor je getest. Het enige dat je nog hoeft te doen is hem bestellen. Buitenkookproducten.nl stuurt de Dutch Oven vervolgens naar je toe en jij ontvangt hem dan als pakket thuis. Makkelijker kan volgens mij niet.

Heb je al een Dutch Oven? Laat ons dat vooral in een reactie weten wat jouw favoriete Dutch Oven recept is. Ons is (bijna) niets te gek en we beloven dat we het recept gaan proberen. Dus kom maar op…

Comments 6

  1. Sander Baten

    Heya!
    Ziet er geweldig uit!
    Welke BBQ saus hebben jullie gebruikt?
    Heel spoedig dit gerecht maar eens namaken :-).

    Groetjes,

    Sander

    1. Post
      Author
      Arjen de Boer

      Hey Sander!

      Je kunt gewoon jouw favoriete BBQ saus hiervoor gebruiken. Wij hebben deze keer gebruik gemaakt van Calvé BBQ saus, al nemen we voor de volgende keer een andere.

      Je zou ook zelfgemaakte BBQ saus kunnen gebruiken. In dat geval wil ik graag je recept 🙂

      Laat je ons even weten hoe het bevallen is?

      Morgen gaat hier de Dutch Oven weer op het vuur. Zin in!

  2. Annemieke

    Hey, het is al een oudere post en wil graag het recept pinnen maar geeft aan dat hij geen verbinding met de website kan maken. Staat hij er nog wel op? O, en een goede tip voor een overheerlijke BBQ saus zijn de stockyard BBQ sauzen. Ik gebruik ze voor het maken van spareribs in de DO.

  3. Onno

    MMM Super lekker!
    Wij hebben het gegeten zonder zuurkool maar met dunne plakjes komkommer op het broodje.
    Daarop ijsbersla, dan de kip met als finishing touch wat coleslaw.
    Dat was een kant en klare van de AH.
    Topper!

    Wat ook erg lekker is uit de DO is een alles in een pan recept.
    Gesnipperde uien, spekjes en hamblokjes, voorgekookte aardappeltjes of aardappelblokjes. Samen bakken en dan mais en allerlei boontjes uit blik/pot toevoegen. Denk aan sperzieboontjes, witte bonen, rode bonen, cannellinibonen, enz… net wat je in huis hebt en lekker vind. Bonen opwarmen en breng het eten op smaak met peper. Zout is waarschijnlijk niet nodig omdat de spekjes al zout zijn.
    Hoeveel van alles je nodig hebt?
    Ik doe dat op gevoel, dus doe wat je lekker vind…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *