OUTDOOR ONTBIJT

2 heerlijke outdoor ontbijtrecepten: havermout met extra’s!

Jumjumjum! Ik hoor je al watertanden! Havermout in mijn outdoor ontbijt! Hiephoi! En ik geef toe: havermout staat niet bovenaan mijn lijstje ‘meest sexy ontbijtjes’, maar: het is voedzaam, plus – en dat is belangrijker – het smaakt nergens naar, dus je kan het behoorlijk lekker maken door er andere dingen bij te gooien. En dat is precies wat we in deze post gaan doen. We gaan lang houdbare, lichtgewicht en voedzame ontbijtjes maken die ook nog eens behoorlijk te eten zijn. Deze ontbijtjes hebben we voor onszelf gemaakt voor ons avontuur in een grot in het Peak District in Engeland.

Outdoor ontbijt

Outdoor ontbijtrecepten hebben over het algemeen een paar dingen gemeen: het moet een beetje te tillen zijn, en je moet het wat langer kunnen bewaren. De meest voorkomende optie is dan het eten van gedroogde maaltijden. Onder andere bij de bever kan je handige voorverpakte maaltijden scoren, maar als je een paar dagen op pad bent, kan het bedrag dat je kwijt bent al snel oplopen. Het grote voordeel van havermout is dat het al droog is, dus je hoeft er helemaal niets mee te doen. Het is wel handig om voor instant havermout te kiezen, want dat is lekker snel klaar. Een paar van de overige ingredienten moeten we nog wel drogen in een voedseldroger.

Havermout met banaan en pindakaas

outdoor ontbijt
Ingrediënten
– 50 gram instant havermout
– 1 el poedermelk
– 1 el pindakaaspoeder
– 1 tl bruine suiker
– 1 banaan

Recept
Doe alle ingrediënten behalve de banaan in een plastic zakje. Snij de banaan in niet-al-te-dunne plakjes en droog ze in een voedseldroger. Haal de plakjes er na ongeveer vijf uur weer uit, laat ze afkoelen en doe ze ook in het zakje. Eenmaal op avontuur kan je de inhoud bij een klein kopje kokend water gooien en een minuutje laten inkoken. Je kan zelfs kokend water bij de rest van de ingredienten in het plastic zakje gieten; het zakje zal door het gewicht van het water rechtop blijven staan, en het plastic kan als het goed is tegen kokend water.

Havermout met blauwe bessen en cacao


Ingrediënten
– 50 gram instant havermout
– 1 el poedermelk
– 1 tl cacao
– 150 gram blauwe bessen

Recept
Dit recept is bijna identiek aan die hierboven. De bosbessen hebben alleen een andere behandeling nodig. Blancheer ze een paar minuten en laat ze dan meteen afkoelen onder de koude kraan. Het velletje gaat daarvan kapot, waardoor je de droogtijd aanzienlijk inkort. Het zal alsnog wel een nachtje duren, maar het is zeker de moeite waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *